Regulament

Olimpiada Persoanelor Private de Libertate

OLIMPIADA PERSOANELOR PRIVATE DE LIBARTATE CONCURSUL DE DARTS - EDIȚIA IV – a

Fiecare participant va lua la cunoştinţă , odată cu prima participare în concurs , despre regulamentul de desfăşurare al acestuia.

REGULAMENT DE DESFĂȘURARE

 

  1. Olimpiada Persoanelor Private de Libertate – concursul de Darts este o competiţie organizată de Penitenciarul Colibași în colaborare cu Primăria orașului Mioveni și parteneriat cu CS Darts Mioveni sub egida Federației Române de Darts
  2. Concursul se va organiza și desfășura , Vineri – 20.10.2016 cu începere de la ora 0900 , în Sala de sport a Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Colibași , iar participanții (persoanele private de libertate) se vor prezenta în locația unde urmează să se desfășoare concursul cu cel puțin 30 minute înaintea orei de începere.
  3. Participarea la competiție va fi restricționată , fiind permisă înscrierea doar a câte două persoane private de libertate din fiecare penitenciar înscris în competiție.
  4. Concursul se va desfăşura la dublu (cei doi participanți din fiecare penitenciar vor forma o echipă).
  5. Toate jocurile se vor desfăşura în sistemul cel mai bun din 3 leg-uri (primul la 2).
  6. Jocurile vor începe de la 501p și se vor termina cu închidere în simplă , iar în cazul în care după aruncarea unui nr. de 60 săgeți de fiecare echipă (20 aruncări) , niciunul dintre aceștia nu a reușit reducerea scorului la 0 , se va arunca cîte o săgeată către bull , legul fiind câștigat de jucătorul care aruncă mai aproape de bull. În cazul în care ambii jucători aruncă bul verde sau roșu , se va repeta aruncarea.
  7. Ordinea de joc se stabilește printr-o aruncare în bull (roșu sau verde). În cazul în care ambii jucători aruncă bul verde sau roșu , se va repeta aruncarea. Jucătorul care aruncă al doilea poate cere jucătorului care a efectuat aruncarea să ia sau nu săgeata din bord numai dacă aceasta se află în bull verde sau roșu. Dacă niciunul dintre jucători nu a punctat bull verde sau bull roșu , se va desemna câștigătorul ca fiind cel care va arunca mai aproape de bull. Câștigătorul are dreptul sa arunce primul în primul joc , iar în jocurile urmatoare , jucatorii alterneaza dreptul la prima aruncare.
  8. Pentru înscrierea rezultatelor se vor folosi laptop-uri , tablete sau foi de concurs , scorerul având obligația să înscrie rezultatul aruncării pe care il va comunica jucătorul care execută aruncarea. În cazul în care jucătorul care execută aruncarea comunică un rezultat incorect , scorerul are obligația să îl corecteze.
  9. Se vor forma două grupe A respectiv B în care fiecare echipă va juca contra fiecărei echipe , iar la finalul jocurilor primele două urmând a se califica în semifinale.
  10. În semifinale se va juca Locul 1A contra Locului 2B , iar Locul 2A contra locului 1B.
  11. Câștigătorii vor juca finala mare , iar cei învinși vor juca finala mică pentru ocuparea locului III.
  12. Premierea va avea loc după terminarea competiției.

Se vor premia primele 3 locuri după cum urmează :

  1. TROFEU + Diplomă ,
  2. TROFEU + Diplomă ,
  3. TROFEU + Diplomă

Pentru ceilalți participanți care s-au clasat pe alte locuri , se vor oferi diplome de participare.

Totodată toate instituțiile participante vor fi premiate pentru participarea la această acțiune sportivă , ocazie cu care se vor oferi câte o figurină și o diplomă.

Preşedinte
Ion Cojocaru